Böğürtlen ve Yaprağı



Böğürtlen; insan sağlığında büyük bir rol oynayan minareller, organik asitler vede A ve C vitaminlerinin yanı sıra oldukça zengin bir enerji kaynağıdır.Mayıs ayında çiçeklenmeye başlayan bu bitki Ağustos ayına kadar sürekli meyve verebilir.

Faydaları;

Vücuttaki toksinlerin(zararlı maddelerin) temizlenmesinde önemli bir rol oynar.Bedeni güçlendirir ve tansiyonu düşürür.Kadınların beyaz akıntılarını kesmeye yardımcıdır.Olgun böğürtlen; kabızlık, şeker hastalığına ve idrar söktürmeye karşı kullanılır.Aynı zamanda kuvvet verici bir yapısı vardır.

Ham böğürtlende ishale iyi gelir vede fazla tüketilinirse kabız yapabilir.Ayak şişkinliğini azaltır.Gözlere kuvvet verir.Basura da iyi gelir.

Kullanılışı;

Çok çeşitli şekilde yapraklarından, meyvesinden vede köklerinden yararlanılır.Yaprakları kaynatılarak elde edilen suyuyla gargara yapılırsa; ağız, bademcik iltihaplarına ve diş etinden kaynaklanan çeşitli hastalıkların düzelmesine yardımcı olur.

Böğürtlenin meyvesinden reçel vede şurup yapılabilir.Şurubu solunum yolları vede göğüs hastalıklarına faydalıdır.Yaralara da sürülürse iyileşme daha hızlı ve kolay olur.

Böğürtlenin kökü; kaynatılarak suyu içilirse böbrek taşlarının ve kumunun düşmesine yardımda bulunur.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Böğürtlen ve Yaprağı"

Gucunu Blogger'den aliyor.