At kuyruğunun faydaları ve kullanılışı


At Kuyruğunun Faydalari : Atkuyrugu çayi, kanamalarda, kan kusmalarda, mesane ve böbrek rahatsizliklarinda, tas ve kum rahatsizliklarinda çok eskiden beri kullanilmaktadir. Böbrek kumu, böbrek ve mesane taslarinda, sicak atkuyrugu tam banyolari alinir ve ayrica atkuyrugu çayi içilir. Tas, bu durumda genellikle düsürülür. Çürüyen yaralarda ve hatta çibanlarda bile atkuyrugu çok yaydalidir.. Genellikle, islak ve sicak bitki nemli bezlere yatirilarak, hasta bölgeye kompres (bitki lapasi) olarak uygulanir. Diüretik ve ödem gidericidir. Kalp dis zarinda ve akciger zarinda su toplanmasi veya kizil hastaligindan sonraki böbrek düzensizliklerinde ve sivi diskilama düzenini bozan mikroplu hastaliklardan sonra atkuyrugu çayi içildiginde, bol miktarda koyu renkli idrar disari atilacaktir. Kasintili egzamalarda, kabuklu, iltihapli, killari dökülmüs olsa bile, atkuyrugu kaynama suyu ile yapilan banyolar veya kompresler büyük yardim saglar. Kaynama suyu ile yapilan yikamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki açik yaralara, isleyen eski yaralara, kanser türü çibanlara, fistüllere, kil dibi iltihaplarina ve deri tüberkülozuna karsi faydali bir bitkidir. Dinmeyen burun kanamalarinda, bitki kaynama suyu sogutulduktan sonra, kompres biçiminde buruna uygulanir. Kan dindirici olarak, akciger, dölyatagi (rahim), basur ve mide kanamalarinda, içten çay biçiminde kullanilir. Bu tür olaylarda bitkinin uzun süre kaynatilmasi gerekir. Bel kemigi agrilarinda, eger agrilar sinir sikismasi sonucunda degilde böbreklerin bel kemigi sinirlerineyaptigi basinç sonucu olusmus ise atkuyrugu oturma banyolari böbregin bu yukari dogru olan baskisinikaldirarak agrilarin kisa sürede geçmesini saglar.

At kuyruğunu nasıl kullanılır? : At kuyruğunun yaprakları (toprağın üste kalan bölgeleri) çay olarak içilebilir.Ayrıca; suda iyice kaynatıldıktan sonra boğazında rahatsızlık olan kişiler gargara yapabilir.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce doktorunuza başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "At kuyruğunun faydaları ve kullanılışı"

Gucunu Blogger'den aliyor.