Kudret Narı


Kudret Narının Özellikleri: Turuncu-sarı renkte, şişkin meyveleri olan, 1-2 metre yüksekliğinde, ince gövdeli, tırmanıcı bir bitkidir. 20 cm'ye kadar büyüyebilen meyvelerinin üzeri pürtüklüdür. Meyveleri momordican adında acı bir madde, uçucu yağ ve reçine içerir. Ayrıca, demir, kalsiyum, fosfor mineralleri ile B vitaminleri başta olmak üzere vitamin ve mineral bakımından da zengindir.
Kudret Narının Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Mide ve bağırsak ülseri şikayetlerini azaltır. Egzama, sedef ve çıban gibi cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kandaki şeker oranını düşürücü etkileri ile şeker hastalığına karşı faydalıdır. Karaciğeri güçlendirir. Yaprakları mide ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.
Kudret Narının Kullanılışı: Kudret Narının olgunlaşan meyveleri bal ile karıştırılıp dahilen ya da zeytinyağı ile birlikte ezilerek haricen kullanılabilir. Meyvelerinin dışında bitkinin yaprakları ve kökleri de kullanılmaktadır.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kudret Narı"

Gucunu Blogger'den aliyor.