Ağız Kokusuna (Nefes Kokmasına) Önerilen Bitkiler

Ağız Kokusuna (Nefes Kokmasına) Önerilen Bitkiler
Karanfil : Nefes ferahlatıcı olarak bilinen ve müthiş bir antibakteriyel özelliğe sahip olan mucize bir bitkidir.Nefesinizin temiz kokması için karanfil çiğneyebilirsiniz.Karanfilin yağı çok kuvvetli bir antibakteriyeldir.
Adaçayı : Ağız içinde oluşan yara ve kokulara karşı düzenli olarak her gün yapmak kaydıyla adaçayı ile çalkayabilirsiniz.Adaçayın da birazdan bahsedeceğimiz nane ve maydanoz gibi nefes tazeleyici ve ferahlatıcı özelliği bulunmaktadır.
Nane : Nane çayını ağız kokusu için en çok önerilenler listesinde bulabilirsiniz.Nane yağı da kullanılabilir.Nane yağı kuvvetli bir antiseptik özelliğe sahiptir.Fakat kesinlikle yutulmaması gerekir.Çünkü; toksik bir maddedir.
Dereotu : Kahvaltı da veya gün içinde çiğneyeceğiniz birkaç adet dereotu tohumu nefesinizi temizlemeye yardımcı olur.İçerisinde yoğun krolofil barındırdığından dolayı hamile bayanlar için düzenli kullanımı çeşitli sorunlara neden olabilir.
Maydanoz : Yeşil rengini görünce iştahımızı kabartan maydanoz, zengin bir krolofil kaynağı olmasının yanı sıra; nefes tazeleyici özelliği sayesinde yemeklerden sonra yenilirse; bunların neden olabileceği ağız kokularına (nefes kokmasına) engel olur.Birkaç yaprak yemeniz kafidir.
Anason : Anason bitkisinin tohumlarının nefes ferahlatıcı özelliğini yıllardır bilmekteyiz.Yarım litre suya birkaç çay kaşığı anason tohumu çok fazla olmamak kaydıyla birkaç dakika kaynatılır.Süzdükten sonra çay olarak içilebileceği gibi ağız içini çalkalamak veya gargara yapmak içinde kullanılabilir.
Yukarıdaki bilgiler Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin "Şifalı Bitkiler" adlı kitabından alınmıştır.Kaynak gösterilerek alıntı yapılabildiği için Prof. Dr. Ahmet Maranki'ye teşekkürler.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ağız Kokusuna (Nefes Kokmasına) Önerilen Bitkiler"

Gucunu Blogger'den aliyor.