Alalık (Vitiligo) Hastalığı ve Bitkisel Tedavisi

Pigmentlerin lekeli görünümüyle başlayan bu hastalık halk dilinde "alalık" olarak bilinir ve günümüzde çok yaygın bir hal almıştır.İç organlarımızdan karaciğerimizin kanı temizleyememe oranına göre belirginliği değişir.Özellikle toplu havuza girilen ortamlarda suda mevcut olan klorun serbest radikalleri uyarmasıyla ve ardından gerçekleşen güneşlenmeyle alalık hastalığı oluşabilir.

Alalık Hastalığına Karşı Bitkisel Öneriler

Mısır ve Mısır Püskülü : Hormonlu veya genetiği değiştirilmiş yani; hibrit olmayan mısır her gün yiyen kişinin kendi avcu kadar haşlanıp tüketilmesi itibariyle alalık hastalığına iyi gelmektedir.Haşlanırken eğer mevcutsa mısır püskülü de haşlanan suya konmalıdır.Bunun yanında mısır ekmeğinin de tüketilmesi oldukça faydalıdır.Tabi dikkat edilmesi gereken hususların başında çok fazla soğan tüketmemek, kahve içmemek ve patlıcan yememektir.Çünkü; bu saydıklarımız alalık lekelenmelerinin artmasına neden olabilmektedir.

Yukarıdaki bilgiler Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin "Şifalı Bitkiler" adlı kitabından alınmıştır.Kaynak gösterilerek alıntı yapılabildiği için Prof. Dr. Ahmet Maranki'ye teşekkürler.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Alalık (Vitiligo) Hastalığı ve Bitkisel Tedavisi"

Gucunu Blogger'den aliyor.