Hardal Bitkisi

Hardal Bitkisinin Özelliği: 50 cm boylarında, tüylü yapraklı ve sarı çiçekli otsu bir bitkidir. Bu bitkinin meyvelerinden elde edilen Hardal Tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılır. Siyah, beyaz ve kırmızı hardal olmak üzere en sık kullanılan 3 çeşidi vardır ve bunların içinde de daha çok siyah hardal kullanılır.
Hardalın Faydaları: Hardal Tohumu hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Göğüs hastalıklarında faydalıdır. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser, bronşit ve zatürre şikâyetlerini azaltır. Beyne ve karaciğer gibi iç organlara kan toplanmasında kanı cilde toplamak ve ağrı kesmek için faydalıdır. Kusturucu özelliği ile zehirlenmelerde kullanılabilir.
Hardal nasıl kullanılır?: Hardal Tohumu ve tohumunun öğütülmüş hali baharat olarak kullanılır. Haricen lapa yapılarak ya da banyo suyuna katılarak kullanılır. Haricen kullanımında Romatizmaya iyi gelir. Tahriş edici bir madde olduğu için deride uzun süre bekletmemek gerekir. Hardal tohumu un haline getirilip tarçın ile karıştırılırsa iştah açar. Hardal tozu buruna çekilirse burun tıkanıklığını giderir.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce doktorunuza başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Hardal Bitkisi"

Gucunu Blogger'den aliyor.