Fesleğen (Reyhan) Bitkisi


Fesleğen Hanımlarda Çok Faydalıdır: Ay halinin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar.Emziklilerde süt miktarını artırır.Doğumu kolaylaştırır.
Fesleğenin Hazım Yollarında Etkisi Çok Fazladır:Mide ve barsaklarda salgı miktarını artırır, hazmı kolaylaştırır.Mideyi kuvvetlendirir.Kusmaları ve sinirden ileri gelen bulantıları geçirir.Mide ve barsaklarda gaz söktürür. İshali geçirir.Bağırsaklardan vücudun zehirlenmesini önler.
Fesleğen Nefes Yollarında Faydalıdır :Akciğer ve bronşları dezenfekte eder, oralardaki hastalıkların (Bronşit, Öksürük) geçmesine yardım eder.
Fesleğenin Kullanılışı :Yeşil halde salata ve yemekler üzerine konarak yenir.Toz halde baharat olarak Sebze çorbası; yakı, kızartma ve ızgara etlere, Tavuğa balığa. 1 bardak sıcak suya 1 – 2 kahve kaşığı konur 10 dakika dmlenmeden sonra süzerek çay gibi içilir, (Günde 2-3 bardak).
UYARI :Fazlası insanda bulantı yapar, azar azar ve her öğün yemek daha İyi olur. Hamile iken asla kullanılmaz.
Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce doktorunuza başvurunuz.
0 Response to "Fesleğen (Reyhan) Bitkisi"
Yorum Gönder