Kanseri Engelleyen Isırgan Otu


Şifası kök, sap, yaprak ve çiçeğindedir.Bitkinin taze olması tedavi gücünü o oranda etkiler.Kışın kullanmak isteyenler Mayıs ayında topladıktan sonra kurutmalıdırlar.Tohumlarıda Temmuz - Ağustos aylarında toplandıktan sonra kurutulmalıdır.A ve C vitaminlerini içerisinde bulundurur.

Faydaları;

- Kansere karşı bağışıklıkta önemli bir rol oynar.

- Kanı temizlemekle kalmaz alyuvarlarıda yeniler.Kan yapıcı özelliği vardır.Ödemi giderir vede kan şekerini düşürmede çok faydalıdır.

-Gaz giderici ve bağırsak temizleyicidir.

-İdrar söktürücü vede idrar yolları hastalıklarında, iltihaplarında kökleri ve çayı kaynatılarak içilirse faydası çoktur.

-Vücudun savunma gücünü arttıran ısırgan ot tohumları aynı zamanda bedeni güçlendirici vede uyarıcıdır.

-Kanlı basuru, burun kanamalarını, adetteki düzensizlikleri vede fazla aybaşılarda durduran bir yapısı vardır.

-Mide ülseri vede kraplarında, bağırsak ülserinde çok etkilidir.

-Gut ve fistüllere iyi gelir.

-Göğsü yumuşatmada, boğaz ağrılarında vede balgam sökmede çok yararı vardır.

-Şeker hastalığında kullanılır.50 gram ısırgan otunun yaprağı; 1 lt suya konularak haşlanır ve süzülür.Bu oluşan çay yemekten önce 1 çay bardağı olacak şekilde içilir.

-Soğuk algınlığa karşı korur.Alerjisi olanlarda ısırgan çayını kullanmalıdırlar.

-Zehirlenmelerde kullanılır.Tansiyonu düşürme gibi bir özelliğide vardır.

Kullanılışı;

Çay hazırlamak için; 1 çay kaşığı ısırgan otu, 1 fincan kaynak suya karşılık gelecek şekilde haşlanır vede demlendirilir.

Ayak banyoları için; 2 avuç dolusu yıkanmış temiz kök, saplar ve yapraklar, 5 lt suda, 10 - 12 saat bekletildikten sonra kaynama derecesine gelene değin ısıtılır.Banyo sırasında bitkiler suyun içerisinde kalır.Bu ayak banyosu 2 - 3 kere daha kullanılabilmek için tekrar ısıtılabilir.

Saç yıkama için; 8 - 10 avuç kadar olarak kurutulmuş taze olan bitki, bir kabın içindeki 5 lt suya koyularakağır ateşte kaynayana kadar ısıtılır vede 5 dk. demlenir.Isırgan otunun kökü kullanılacaksa 2 avuç dolusu kök akşamdan soğuk suya konulmalıdır vede ertesi gün kaynayana kadar ısıtılarak 10 dk. demlenir.Birde saç yıkayabilmek için sodalı sabunda gerekir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kanseri Engelleyen Isırgan Otu"

Gucunu Blogger'den aliyor.