Ihlamur Çayı


Ülkemizde Marmara ve Doğu Karadeniz Bölgeleri'nde bolca yetişen ıhlamur bitkisinin çiçek, yaprak, kabuk ve ağaç kısımlarından oldukça faydalanılmaktadır.Ihlamurun kurutulmuş yaprakları, çiçek kısımlarıyla birlikte kaynatılarak yapılan hoş kokulu içeceğin yararları saymakla bitmez.

Faydaları;

Bağırsak kurdunu düşürür, sinirleri yatıştırır, bağırsak sancısını giderir, öksürüğün ve balgamın kesilmesinde faydalıdır, damar tıkanıklığının açılmasında yararı vardır, hazımsızlığa karşı kullanılmaktadır, idrar söktürücü, terletici, yatıştıran, göğsü yumuşatan, gribi, mide üşütmesine ve uykusuzluğu gideren bir özelliği vardır.Aynı zamanda ıhlamur çiçeğini balla karıştırılıp içilirse mide ülserine iyi geldiği bilinmektedir.Kan dolaşımının düzenlenmesinde rolü büyüktür.

Ancak; ıhlamuru uzun süre ve aşırı derecede fazla tüketimi sonucu kalbe zararlı olduğunu unutmamakta yarar vardır.

Strese ıhlamur iyi gelir

İçine çok azda karanfil atarsanız hem tat olarak güzel bir duyum alırsınız hem de sizi sakinleştirici etkisini arttırırsınız.

Grip ve nezleye ne iyi gelir?

Bu tür hem vücut direncinin fazla olması hemde terlemenin çok olması gereken hastalıklarda ıhlamur çok etkili bir ilaçtır.

Güzellik için ıhlamur

Göz çapaklanmalarını engellemek için ıhlamuru kaynatıktan sonra süzmeniz gerekecektir.Bir pamuk yardımıyla gözlerinize sürün.Hem çapaklanmayı önleyecektir hemde gözünüzü dinlendirici bir özelliği vardır.Gözlerinizi kapatmayı unutmayınız. : )

Cilt lekesine ne yardımcı olur?

Ihlamuru su ile kaynatıp sümüksü bir hal alıncaya kadar beklettikten sonra lekelere sürün.Faydasını göreceğinizi umuyoruz.Aynı zamanda bu kürü kırışıklıklara masaj yaparak da uygulayabilirsiniz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ihlamur Çayı"

Gucunu Blogger'den aliyor.