Ağız Kokusuna Son

Ağız kokusu hepimizde zaman zaman veya kalıcı olarak bir nedenden ötürü oluşan rahatsız edici nefestir.Diğer bir değimiyle "halitosis" olarak da bilinir.Her insanın vücudunda milyonlarca bakteri bulunmaktadır.Özellikle ağızın içinde dilin arka kısmında bakterilerin sevdiği sıcak ve nemli ortam bulunduğundan dolayı bu bakterilerin gelişmesi ve büyümesi için gereken koşullar sağlanmıştır.Ağız kokusu büyük olasılıkla ağızdaki bir sorundan kaynaklanmaktadır.

Çeşitli hastalıkların göstergesi çoğu zaman ağız kokusu olarak hissedilebilir.Fakat bu rahatsızlıkların giderilmesinden sonra ağız kokusu kaybolmaktadır.Hazımsızlık, diş çürümesi, çeşitli boğan enfeksiyon ve iltihapları, şeker hastalığı, akciğer veremi, sürekli kabızlık veya ishal gibi rahatsızlıklarda ağız kokusu görülebilir.

Ağız Kokusu (Nefes Kokması) için Pratik Bitkisel Formüller

*En başta ağız kokusu denilince akla gelen ilk bitkilerden biri karanfildir.2-3 adet karanfil ağızda uzun bir müddet tutulup, emilirse ağız kokusunu geçirir fakat yutulmaması gerekiyor.

*Ardıç tohumu nefes kokması için birebirdir.Bu tohumun çiğnenip, yutumundan sonra nefes kokması ortadan kalkar.

*Bal ile sirke karıştırılıp ağızda çiğnenirse ağız kokusunu giderici bir etki yapar.

*Yarım litre suda bir çay kaşığı miktarında dere otu yaprağını veyahut dövülmüş tohumlarını kaynatın.

*Dişlerinizi pırasa ile defne yaprağını iyice ezip ovarsanız nefes kokmasına karşı yardımcı olur.Ovduktan sonra dişlerinizi temizleyiniz.

*Bir miktar (bir kaç çay kaşığı kafi) anason tohumunu, yarım litreye tekabul eden suda bir kaç dakikayı geçmeyecek müddet kaynatın.Süzme işlemini ılıdıktan sonra yapın ve çay olarak kullanabileceğiniz gibi ağız yıkama sıvısı olarak da kullanabilirsiniz.

*Yarım litre suya 50 - 60 gr. taze kişnişi 3 ila 5 dakika arası kaynatıp, süzdükten sonra anason tohumunda olduğu gibi çay olarak da kullanabilirsiniz veya arzu ederseniz ağız yıkama sıvısı olarak da kullanabilirsiniz.


Yukarıdaki bilgilerin tamamı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin "Şifalı Bitkiler" adlı kitabından alınmıştır.Bilgiler kaynak gösterilerek alıntı yapılabildiği için Ahmet Maranki'ye teşekkürler.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ağız Kokusuna Son"

Gucunu Blogger'den aliyor.