Günde 8 Bardak Su Tüketin !

Bildiğiniz üzere insan vücudunun kaba hesapla 3/4 'ü sudur.Buda bizim suya ne kadar ihtiyacımız olduğunu kanıtlar.Günümüzde çoğu insan su içmeyi pek fazla umursamaz.Fakat bu yanlıştır.
Peki günde ne kadar su içmeliyim?Ortalama en az günde 8 bardak su içmemiz gerekir.Oda yaklaşık 2 litreye tekabül eder.Tabi, illa 8 bardak su içeceğim diye kendinizi zorlamayın.6 bardakta olur. : )
Yemek yerken su vb.(ayran, meyve suyu, ..) faydalı içecekleri tüketiyorsanız, bu sizin günlük su ihtiyacınıza katkıda bulunur.(Dikkat edin kola vb. zararlı gazlı içeceklerden bahsetmedim.)
Bazı sulu yemeklerden de su ihtiyacımızı karşılarız.Bunun üstüne birde su içmek böbrekleri aşırı yorar.İşte bu sebeple susadıkça su içilmesi daha uygundur.
İdrar renginiz beyaz ise böbrekleriniz çalışıyor ve vücudunuz temizleniyor, demektir.Fakat atalarımızın da dediği gibi "Azı karar, çoğu zarar." sözü su içinde geçerlidir.Fazla su tüketiminde vücudumuzdaki sodyum miktarı azalır.Buda metabolizmamızın dengesini bozar.
Su içmenin diğer faydalarından biride kalori yakmamızı sağlar.Bu nedenle uzmanlar obezite sorunu çeken insanlara bol bol su içmeyi öneriyor.
Maden suyu içindeki minaraller sayesinde yararlıdır.Asitli olmayanları da üretilmektedir.Onlar tabiki daha yararlıdır.Asitli maden suyunu boş mideyle içmemeniz tavsiyedir.Sağlıcakla kalın..

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Günde 8 Bardak Su Tüketin !"

Gucunu Blogger'den aliyor.