Kuşburnu ve Çayı


Kuşburnunun Özellikleri: Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir.
Önerilen Hastalıklar: Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin direncini artırarak grip, nezle gibi hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. İyi bir kan temizleyicisidir. Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Bitkinlik ve yorgunluk için de çok faydalıdır, vücudu dinlendirir, romatizma ağrılarını giderir. Güçlü bir bağırsak yumuşatıcısıdır.
Kuşburnunun Faydaları: Vücut direncini arttırır. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştıran Kuşburnu iyi bir idrar söktürücü olarak kabızlıkta faydalıdır. İshali keser. Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını düşürür. Kansere karşı koruyucudur. Romatizma şikâyetlerini ve ağrılarını hafifletir. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan Şeker hastalarına çok iyi gelir. Selülit oluşumunu engeller. Basur rahatsızlığı olanlara da yararlıdır.
Kuşburnunun Kullanılışı: Daha çok Kuşburnu çayı yapılarak kullanılır. Kuşburnundan ayrıca reçel, meyve suyu, bebek maması ve yağ da elde edilmektedir. Kuşburnunun kurutulan yaprakları kaynatılıp soğuduktan sonra suyu süzülerek kırışmış ciltlere konursa faydası görülür. Kuşburnu çekirdeğinden elde edilen kuşburnu yağı Kuşburnu yağı cilt hücrelerini yenileyici, cildi koruyucu, kırışıklıları giderici ve yaşlanmayı geciktirici özellikleri ile kozmetik alanın sıklıkla kullanılmaktadır.
Kuşburnunun Dozu: 1 litre suya 1 çay bardağı meyve konarak, 45 dakika orta ateşte kaynatılır. Bir saat demlenip süzüldükten sonra günde 3-5 çay bardağı içilir.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Kuşburnu ve Çayı"

  1. Adsız says:

    카지노사이트 카지노사이트 코인카지노 코인카지노 betway login betway login bet365 bet365 카지노 카지노 10bet 10bet dafabet dafabet dafabet dafabet 501

Gucunu Blogger'den aliyor.