Mandalina ve Mandalinanın Faydaları


Mandalina: Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş kokulu bir meyve olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve özellikle C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir. Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir.
Mandalinanın Faydaları: Kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar setliği ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip olanlara iyi gelir.
Mandalinanın Kullnılışı: Taze meyve olarak yenebileceği gibi reçeli de yapılabilir. Ayrıca, kabuklarından esans elde edilir. Özellikle Kabukları ince kıyılıp doğrudan ya da kek, pasta gibi tatlılara katılıp yenirse kalp ve damar sağlığı açısından faydası görülür.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "Mandalina ve Mandalinanın Faydaları"

  1. Unknown says:

    The Best Slots | Casino Roll
    The best slots at Casino Roll. If communitykhabar you love poormansguidetocasinogambling.com table games, to play blackjack, you have to bet twice for the dealer nba매니아 to win. ventureberg.com/ The 바카라 사이트 dealer must

Gucunu Blogger'den aliyor.