Hindiba Bitkisi


Hindiba Bitkisinin Özellikleri: Memleketimizin hemen her bölgesinde tesadüf edilen mavi çiçekli çok senelik etsu bir bitkidir.
Hindiba Bitkisinin Kullanıldığı Kısımlar:Yaprak ve kökleridir.
Hindibanın İçinde Bulunan Maddeler:Yapraklarında Potas tuzları, acı bir madde, şekerli bir mad­de, albümin, demir, C,K ve P vitaminleri kökünde ise Inulin maddesi vardır.
Hindiba Bitkisinin Faydaları:İştah açar, kuvvet verir, midevidir, idrar söktürür hafif yumuşaklık verir ve kurtları düşürür.
Hindiba Bitkisinin Yararlı Olduğu Hastalıklar:İştahsızlık, zayıflık, kansızlık, karaciğer ağrılarında ve sarılıkta kullanılır. Bunlardan başka mide» ve sindirim zayıflığında, romatizma, idrar yolları iltihaplarında kabızlık ve sıtma’da kullanılır.
Hindiba Bitkisi Nasıl Kullanılır:30 gram taze yapraklardan bir litre suyla kaynatılır bundan birer bardak yemeklerden önce içilir. Eğer kabızlık için içiliyorsa sabahleyin erken aç karnına iki bardak birden içilir.15—30 gram bir litre suda kaynatılır. Şeş dakika kayna­dıktan sonra 15 dakika demlendirilir ve bundan yemeklerden önce birer bardak içilir. Hindiba şeker düşürücü etkisinden do­layı şeker hastalarına da tavsiye edilir.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Hindiba Bitkisi"

Gucunu Blogger'den aliyor.