Kişniş


Kişniş Bitkisi: 50 - 60 cm boylarında, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, yumuşak ve tüysüz bir bitki olan kişniş otu bitkisi, daha çok rutubetli yerlerde yetişir. Kurutulmuş kişniş tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılmasının yanında kişnişin yaprakları ve kökleri de baharat olarak kullanılır. Kişniş, Kara kimyon olarak da adlandırılır. Sabit ve uçucu yağlar, tanen, şekerler ve nişasta içerir.
Kişnişin Faydaları: İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarını giderir. Kusmayı önler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve aybaşı kanamalarını düzenlemeye yardımcı olur. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntı ve baş dönmesini önler.
Kişnişin Kullanılışı: Kişniş tohumu kurutulup daha çok baharat olarak koku ve tat vermek için ve ayrıca ilaç olarak kullanılır. Bal ve zeytinyağı ile birlikte yenirse pamukçuk ve kurdeşeni giderir. Bal ile karıştırılırsa tansiyonu düşürür ve baş dönmesini giderir. Fazla kullanılırsa baş dönmesi ve dalgınlığa neden olabilir.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kişniş"

Gucunu Blogger'den aliyor.