Okaliptus ve Yağı

Okaliptus: Özellikle solunum yolu hastalıklarında kullanılır.Öksürüğü keser, boğaz ve burun iltihaplarını giderir. İdrar yollarını temizler. Haricen deri üzerine sürülmek suretiyle antiseptik olarak da kullanılır. Ökaliptus yaprakları doğrudan doğruya kaynatılarak kullanıldığı gibi, yağının tıpta da pekçok faydaları vardır. İlaç olarak veya kaynatma ile buğu, koku halinde de kullanılır. Yapraklar nefes darlığı, kabız, balgam söktürücü olarak, haşere sokmalarına, her nevi ateşlenmeye, nezle, nevralji, bronşit, romatizma, şeker, üremi gibi hastalıklarda, yağ veya ekşitilerek sirke, toz sabun, pudra ve macun şeklinde kullanılır.
Okaliptus Yağı: Oleum Eucalypti Antiseptik olarak haricen kullanılır.
Okaliptüsün Kullanım Alanları:
Sağlıkta; Yaprakları öksürükte,soğuk algınlığında ve yüksek ateşte çaylara katılabilir.Tarihta daha çok sıtmada kullanılmış.Yapraklarını kaynayan suya tutup buharını içinize çekerseniz soğuk algınlığında ve sinüs problemlerinde faydalı olur.En çok yağı kullanılır.Ancak bu yağ ağız yoluyla alınmaz,toksiktir.Haricen buğu yoluyla kullanıldığında ise sinüsleri ve nefesi açar,ateşi düşürür,balgam söktürür.Yağı susamyağıyla karıştırılıp kullanılırsa romatizmaya karşı etkili olur.

Yukarıdaki bilgiler kaynaktan alınmıştır.Bu bilgiler öneri niteliği taşımaktadır.Herhangi bir yöntemi denemeden önce uzman hekiminize başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Okaliptus ve Yağı"

Gucunu Blogger'den aliyor.